:: Gesztenyesütő 200 l-es hordóból

A feladat adva volt, 2 db gesztenyesütõt készíteni 200 l-es olajoshordókból egy belvárosi étterem számára, emiatt eleve nemcsak mûködõképesnek, de egy minõségi külalakkal is rendelkeznie kellett. A hordók három emeletre lettek osztva, alulról felfelé: hamutér, tûztér, gesztenyerész. 15x15 mm-es zártszelvénybõl karikákat készítettem, ezekre lett ráhegesztve a 2 mm-es lemezbõl kivágott körök, melyek elõzõleg különbözõ feladatot ellátó formát kaptak. Ezek a zártszelvénykarikák lettek rögzítve a hordó oldalához M6-os csavarokkal. A legalsó részen 40 mm átmérõjû furatok könnyítik a levegõ áramlását, kicsit emelve az össz-designt. A gesztenyesütõ tál pereme 10mm-es köracélból hengerelve, oldala 2mm-es lemez, rácsozat 2mm-es perforált lemez. Fedõ: 6mm-es köracél perem, melyre 1mm-es lemezbõl egy domború kupolát görgettem angolkerék segítségével. A hordó felsõ részére kémény és kéménytartó, míg az alsó részre két kerék került, a könnyû mozgatás érdekében. A matt fekete és az ezüst kombinációja dominál a létrehozott sütõberendezésen. Remélem elnyerte tetszéseteket, hívjatok...


1 2 3 ...

:: A Mindenség energiája

Szerintem ez az alkotás rengeteg erõt és energiát tükröz, reménykedem, hogy hölgytulajdonosának segít majd legyõzni a hétköznapok fáradalmait.


1 2 3 ...

:: Úton a célhoz

Lányomnak készítettem ezt az egyedi fémtárgyat, rámutatva arra, hogy ha az ember erõsen hisz a céljaiban akkor ha kemény küzdelem árán is, de eléri azokat.


1 2 3 ...

:: Pé négyzet

Nem írtam rosszul, ez a tárgy igenis P a négyzeten, a Pongor könyvkiadónak ugyanis ez a védjegye. Nekik készült ez a fém dísztárgy.


1 2 3 ...

:: Vasvirág

Szülinapi ajándék sógornõmnek, leveleire akasztható még mindenféle nõi bizsu.


1 2 3 ...

:: Szárnyas sárkány 30 éves évfordulóra

Nem, nem egy feleségnek készült, hanem egy cég fennállásának 30 éves jubileumára. A szobor 26 cm magas,meglelhetõk benne régi autóalkatrészek, csavarok, rugók, fogaskerekek, csapágygolyók, stb. Jobb mellsõ lábával egy repülõgépet ereget, célozva ezzel arra, hogy a cég repülõgépalkatrészeket is gyárt, maga a sárkány pedig a múltat idézi, amikor a vállalat elindult. Végleges színét egy hõkezeléses patinával nyerte el, ez egy megszokott folyamat, mellyel nemcsak a sötét tónust kapjuk, de védelmet is a rozsda ellen. Egy ilyen kis "térplasztika" kb. 3-4 napot vesz igénybe, és durván 35e. Ft-ba kerül. Rajtatok a sor, ha szeretnétek valakit megajándékozni.


1 2 3 ...

:: Ékszertartó

Kicsi, egyszerû nyaklánctartót fabrikáltam. 7 darab 4mm átmérõjû hidegen húzott acél görbítgetve, kampókkal a végén. Megrendelés esetén sûrûbbre is készülhet.


1 2 3 ...

:: Sexehex puzzle fából

Nos ez a puzzle azért nagyon jó, mert sokáig tart a kirakása, legalábbis az olasz matematikus feltalálója szerint. Elvileg egy megoldás létezik, de kell hozzá 3 emberöltõ, vagy egy bázi nagy szerencse.


1 2 3 ...

:: Kis egyedi szökőkút rozsdamentes acélból

Apró csövek, nagy csõvégzáró dugók, sok pici furat, óvatos hegesztés halmazából állt össze ez a többféleképpen is összeszerelhetõ szökõkutacska. Szép díszítõelemévé válhat egy ápolt kertnek.


1 2 3 ...

:: Sakkozó csontváz régi autóalkatrészekből

Rengeteg autóalkatrészem gyûlt össze az idõk folyamán még autószerelõ koromból. Egy éjszaka jött az ötlet és elkészült az egyik bábú, a többi kb 2000 alkatrész pár hónap alatt összeállt. Hát ez lett belõle...


1 2 3 ...

:: Pár sor a FémArt - ról

Szerintem van jó mûvész és pocsék. Az utóbbi munkáin átsiklik a tekinteted, észre sem veszed, egy jó alkotónak a "tárgyaira" csak annyit mondasz: hûha!, még jó ideig álldogálsz elõtte, és szeretnéd felfedezni minden kis részletét, mondanivalóját. Nem tartozom egyikhez sem, mert ha elkap a kreatív múzsám és elkészítem az általa megálmodott "bármit", mindég megpróbálok egy kis felhasználhatóságot is vinni abba a fémszoborba vagy térplasztikába. Ha megszületett bennetek valami, legyen az egy futurisztikus szobor, ajándék vagy dísztárgy, vegyétek fel velem a kapcsolatot, készítünk pár rajzot és formába öntjük, ígérem.


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

Művészi munkák, FémArt Galéria1.