:: Nosztalgia vagon sarokelemek

Felújításra került 2db vasúti vagon, jövőjük valószínű különböző rendezvények helyszíne lesz. Két féle sarokelem volt amivel az angolkerék és a nyújtó-zömítő tudott csak boldogúlni, ezeket a képkockákat mutatom meg.


1 2 3 ...

:: Honda CX-500 hátsó rész átalakítása

Ez a kis átalakítás Gács Tominak készült, aki nemcsak fotózásban alkot remekeket, de a motorjait is szereti szépítgetni, új ráncokat felvarrni. A hátsó két sárvédőtartó nyúlvány le lett rövidítve, ívelt csővel összekötve, űlés méretre szabva, új hátsó sárvédő, első sárvédő lerövidítve.


1 2 3 ...

:: Kawasaki tankra új betöltő nyílás

Megszenvedtem vele, de az eredmény megfelelt az elvárásoknak. Teljes képsort kaptok a műveleti sorrendről, a hegesztések jók lettek, elsőre átment a nyomáspróbán.


1 2 3 ...

:: Akku Tank Bringára

Az aksit estére kivehetővé kellett tenni töltés, és lopásgátlási szempontból. A képekből kiderül hogyan lett elkészítve a tank, a lézervágástól a hegesztésig.


1 2 3 ...

:: Egyedi sárvédő bringára

Megrendelőm mérnökember, és képes mindenféle elképesztő témát megoldani egy panellakásban (asszony nem kis örömére). Saját bringavázat tervezett és kivitelezett, a sárvédőt viszont rám bízta, képeken az eredmény, a hozzám megszokott módon pár munkafázist is bemutatva.


1 2 3 ...

:: Egyedi benzintank biciklire

Megrendelőm biciklit motorizált otthonában. A felkérés egyszerû volt és világos: a szettben megérkezett tank nem jó, sehogyse néz ki, kell egy másik. Papírra vetettük az elképzelést, az eredményt a fotókon láthatjátok megspékelve pár trükkel amit bemutatok a lépésenként elvégzett munkafázisoknál.


1 2 3 ...

:: Lemezmegmunkálás a te elképzelésed szerint

Kicsiny mûhelyemben a lemezmegmunkálást egy picit másképp értelmezem. Ezalatt értsd, hogy nem a nagyipari célokat tûztem ki (darabolás, élhajlítás), hanem inkább az egyedi, formabontó világot látom magam elõtt. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok elkészíteni egy "postaládát", de abban úgy érzem nincs semmi pláne, ezeket a munkákat elkészíti bármelyik X-Y gépmûhely. Amit viszont vállalok: domború (konkáv-konvex)alakzatok létrehozása, peremek, merevítések, díszítõ elemek készítése. A fotókat látva kialakul majd egy elképzelésetek az egészrõl, ha eszetekbe jutott valami hívjatok fel nyugodtan.


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

Lemezmegmunkálás, Domborítás, peremezés, nyújt-zöm