:: Kitűző panelek íróasztalhoz

Ez a két darab saját részre készült, meguntam a sok listát, fecnit az asztalomon. Vettem két parafa kitűző táblát, összehegesztettem hozzá egy-egy keretet, melyeknek a hátoldalára lézerrel vágott merevítőket tettem. Ezeket már könnyűszerrel felcsavaroztam az íróasztalom felső oszlopaira, így a sok papír a szemem előtt van, de mégse az asztal lapján.


1 2 3 ...

:: Állványos fúróhoz munkaasztal

Valamilyen okból eltört, öntvény volt, szerkezeti acélra lett cserélve. Főbb darabok lézerrel lettek kivágva, csavarfelfogatásnál esztergálás, utolsó munkafázis: pontos derékszögben hegesztés.


1 2 3 ...

:: Konyhai serpenyők markolat csere

Éttermi konyhán rengeteg bakelit serpenyőmarkolat megy tönkre, és sok szép rozsdamentes fazék, labos füle szakad le, mondanom sem kell a gyártási anyagtakarékosság miatt. Szóval úgy gondoltam elejét veszem ennek a pazarlásnak, és elkezdek foglalkozni a témával, ne kelljen minden évben közel 100-200e ft. értékben új konyhai felszerelést vásárolni egy vendéglátó egységnek. Markolatokat gyártottam, rozsdamentes köracélt hajlítottam, a végeredményt a képek igazolják. Felhívhattok bármikor, nagyobb tételnél kedvezményes árat biztosítok.


1 2 3 ...

:: Rácsos tároló

Gyerekjátékok, mûanyag palackok, dobozok stb. gyûjtését segíti ez az személyre szabott tároló. Kerete 20x20 mm zártszelvény, a rácsozat 5x5 cm x 4mm háló. Utolsó munkafázisként szinterezve (porfestve) lett.


1 2 3 ...

:: Guruló hegesztő állvány

Megvettem az AWI hegesztõ berendezésemet, "telepítettem" egy asztalra, pár napon belül tele lett a hócipõ: munkakábel nem ért el a munkadarabhoz, ha letekertem túl nagy volt a súlya, úgyhogy készítettem egy guruló állványt. Több polcot is elhelyeztem rajta, így ezeket megrakva a súlypont is alacsonyabbra került, és a palacknak is jutott egy biztonságos hely. Szívesen készítek ilyen egyedi állványokat.


1 2 3 ...

:: Felújított osztófej

Megvettem ezt a kis szerszámot, mert csövekre kellett "belõtt" szögekben lyukakat fúrnom. De elõtte kicsit rendbe tettem: szétszedve, lepucolva, kimosva benzinnel, új csapágy, hammerite, összeszerelve. Íme:


1 2 3 ...

:: Forgó asztal sok személyre

Egy kedves angoltanárnõnek szüksége volt egy nagy méretû asztalra, amely köré több diák elfér. De forognia is kellett, így megnézhették könnyen egymás és a tanárnõ által írottakat.


1 2 3 ...

:: Chopper bukó újratervezése

Nem volt eléggé ütõs a bukóm, úgyhogy kicsit ráncba szedtem: felsõ részt beborítottam egy vékony fekete bõrrel (cikkekbõl lett összevarrva), napellenzõt fémlemezbõl kikalapáltam,angolkerekeztem-krómoztattam, szélére egy krómcsíkos kédergumit helyeztem. Íme az eredmény.


1 2 3 ...

:: Veteran bringa helyre pofozása

Az ember szívéhez közel áll egy családi örökség, én sem hagyhattam ki a felújítását fater öreg, rozsdás bringájának. Röviden: szétszedve, homokfújva, fényezve, új küllõk, új gumik, alkatrészek újrakrómozása, összeszerelés.


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

Javítási munkák, Minden ami a ház körül, és a cégnél