:: Rozsdamentes Y cső hegesztése

Eddig két karburátoros volt a motor, ezzel az Y csővel átalakítottuk egy karburátorossá. A talpak lézerrel lettek kivágva, csövek hornyolva, Awi-val összevarrva, majd kapott egy pácot, így eltüntettük a hegesztési hő elszíneződéseit.


1 2 3 ...

:: Dorist tanítom flexelni és hegeszteni

Műszaki egyetemre jár a leányzó, ez van.


1 2 3 ...

:: Lajos Harley vázának hegesztése

Egyszerű mint az 1x1, Lajos megtervezte a módosításokat, összerakta, én meg megvarrtam. Azért lehet, hogy nem volt ennyire egyszerű.... :-)) A kész motorról később kerülnek fel képek, amúgy egy igazi fémipari "mágia" lesz.

A motor elkészült, képsor végén a kész jármű !


1 2 3 ...

:: Még több hegesztés

Pár képet még csatoltam, hadd legyen színesebb a paletta.


1 2 3 ...

:: Két fémdarab egybeolvadása

Hát ez a gyönyör egyik formája. Amikor a védõpajzson keresztûl látod a munkadarabokat és a hozaganyagot egybeolvadni az nagyszerû érzés. No de nézzük meg közelebbrõl. Az MMA (bevont elektródás) hegesztésnél nem kell védõgáz, olcsóbb, viszont spriccel és a salakot is el kell távolítani. A MIG hegesztésnél általában CO védõgázt használunk és a hozaganyag egy dobról drót formájában igyekszik a hegesztõpisztolyhoz. A TIG vagy AWI hegesztésnél argon vagy corgon védõgázt használunk, a pisztolyban egy hegyezhetõ wolfram hegy, a hozaganyag pálca formájában a bal kezünkben (ha jobb kezesek vagyunk). Nem mennék bele mélyen a technikai részletekbe, számomra és számotokra is a végtermék a fontos, tehát ha valami hegeszteni valótok van lóra fel és irány kispest a Fõ u. 55.-be.


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

Hegesztés, MIG, TIG, MMA