:: Esztergamunkák még

Vizuális természet vagyok én is, emiatt szeretnék több képet mutatni a munkáimból. Remélem nem gond :)....


1 2 3 ...

:: Falikép görög mintával

Sok leeső vég megmarad egy-egy munka után, ezeket is próbálom felhasználni a magam módján, kifejezni önmagam. A spirál 20x20-as zártszelvényből, alatta 10-es köracél, jobb szélen 20x5-ös laposvas hullámosra hajtogatva.


1 2 3 ...

:: Guruló hegesztő állvány

Megvettem az AWI hegesztõ berendezésemet, "telepítettem" egy asztalra, pár napon belül tele lett a hócipõ: munkakábel nem ért el a munkadarabhoz, ha letekertem túl nagy volt a súlya, úgyhogy készítettem egy guruló állványt. Több polcot is elhelyeztem rajta, így ezeket megrakva a súlypont is alacsonyabbra került, és a palacknak is jutott egy biztonságos hely. Szívesen készítek ilyen egyedi állványokat.


1 2 3 ...

:: A tervezés nem egyszerű folyamat

Hát igen, a tervezés nem könnyû, de megoldható. Mint minden használati tárgy, berendezés, szerszám egy ötletbõl mondhatnánk úgy is, hogy egy szikrából fakad. Jegyezd fel az ötletedet, mert ha nem, a mindennapok gondjai tovasodorják és elvész a rengetegben. Eljön az idõ amikor elõveszed kis noteszed, és eléd tárul talán világmegváltó gondolatod kicsiny gyümölcse. Ekkor vegyél elõ egy papírt, és rajzolj, 2D-ben, 3D-ben, ceruzával-vonalzóval, írj mellé magyarázó szövegeket. Aludj rá néhányat, a következõ napokon javítsd ki, találd ki a megfelelõ méreteket és anyagot. Beszéld meg a barátaiddal vagy velem, így kialakul egy összképed, ami után eldöntheted, hogy belevágsz vagy sem. Ne felejtsd el, hogy mindég építõ szándékú emberekhez folyamodj.


1 2 3 ...

:: Még több hajlítás

Ebből sose elég... :)

Imádok hajlítani, formát adni egy egyenes szálanyagnak, ha az eredmény pedig tökéletes felhasználtságnak örvend, akkor extázis :)))  Meglehet engem vetni...


1 2 3 ...


 

                                   2011 Hevesi Gábor

vágás, fúrás, üregelés, menetfúrás,menetmetszés, fémjavítás, esztergálás, görgőzés, csapágyazás, lemezmegmunkálás, hegesztés, hegesztés javítás, szerszámkészítés, prototípus, díszítő elemek, tervezés, nyújtás, zömítés, domborítás, peremezés, forma kialakítás, hajlítás, görbítés, préselés, fémtárgyak, fémszobrok, fém ajándéktárgyak,köracélhajlítás,ívelés,csőhornyolás,profil ívelés,profil görgőzés,csőáthatás készítése